1- ارزش معاملاتی
ارزش معاملاتی کالا بر پایه قیمتی است که برای آن واقعاً پرداخت شده یا قابل پرداخت است. حق العمل کاری و مخارج بسته بندی، چنانچه قبلاً جزو قیمت کالا محاسبه نشده باشد در زمره این تعدیلات به شمار می آیند.
2- ارزش معاملاتی کالاهای همسان
چنانچه ارزش گمرکی کالا طبق روش فوق میسر نباشد ارزش معاملاتی کالای همسان آن که در تاریخ یا تقریباً همزمان به منظور صدور به همان کشور واردکننده فروخته شده است، مبنای ارزشگذاری قرار می گیرد.
3- ارزش معاملاتی کالاهای مشابه
در این وضعیت ارزیابی کالا بر ارزش معاملاتی کالای مشابهی استوار است که از نظر تجاری با کالاهای مورد ارزیابی همسطح بوده و از لحاظ کمی نیز اساساً به همان مقدار کالای مورد نظر میباشد.
4- ارزش قیاسی
در ارزش قیاسی ارزش گمرکی بر قیمت واحد مبتنی است که طبق آن کالای وارداتی (یا کالاهای همسان یا مشابه وارداتی) در بازار داخلی کشور واردکننده در آن تاریخ یا تقریباً همزمان با ورود کالای مورد ارزیابی به اشخاصی که با فروشنده ارتباط ندارند، فروخته میشود. البته در این میان برخی تحقیقات نیز منظور می شود.
5- ارزش محاسباتی
طبق این روش، ارزش گمرکی کالا معادل مجموع عناصری است که مقدار آنها قابل تعیین است. این روش متضمن بازسازی ارزش کالاست. ارزش محاسباتی از جمع هزینه های زیر به دست میآید:
الف- هزینه یا ارزش موارد مصرف شده و هزینه ساخت و پردازش کالای وارداتی
ب – هزینه های عمومی و منافعی که معمولاً تولیدکنندگان در صنعت یا بخش صنعتی خاصی در کشور صادرکننده، در فروش صادراتی منظور می شود.
ج – دیگر هزینه های مربوط از جمله بستهبندی
6- سایر روشها
اگر نتوان ارزش گمرکی کالای وارداتی را طبق روشهای بالا تعیین کرد، ارزش گمرکی آن با استفاده از راهحلهای معقول و بر مبنای دادههای موجود در کشور واردکننده تعیین خواهد شد.